Hjerte_2.png
 

 

 

 

 

Børne-, rejse-,influenza og pneumokokvaccinationer (lungebetændelse)

Unknown.jpg

Alle vacciner der er givet fra 15. november 2015 og frem kan ses on-line på Det Fælles Medicinkort (fmk-online).

 

Børnevaccinationer;

Det danske børnevaccinationsprogram er et tilbud til alle børn om gratis vaccination mod ni infektionssygdomme. Piger kan desuden vaccineres mod livmoderhalskræft.

se følgende link for yderligere information; http://www.ssi.dk/vaccination/boernevaccination.aspx

 

Alder

Børneundersøgelse 

Vaccine

5 uger

Ja

Nej

3 mdr.

Nej

Di-Te-Ki-Pol-Hib Pneumokok

5 mdr.

Ja

Di-Te-Ki-Pol-Hib Pneumokok

12 mdr.

Ja

Di-Te-Ki-Pol-Hib Pneumokok

15 mdr

Nej

MFR

2 år

Ja

Nej

3 år

Ja

Nej

4 år

Ja

MFR

5 år

Ja

Di-te-ki-pol booster

12 år

Nej

HPV (piger)

 

OBS!  Udfasning af det midlertidige vaccinationsprogram
 

Fra 3. april 2017 skal der igen vaccineres med primærvaccinen DiTeKiPol/Act-Hib® til børn, der begynder på børnevaccinationsprogrammet. 

I ” Udfasning af det midlertidige vaccinationsprogram” er der nærmere beskrevet, hvorledes børn, der er opstartet vaccination i det midlertidige vaccinationsprogram, kan færdigvaccineres fra 3. april 2017. 

Dvs. at hepatitis B, ikke længere vil indgå i børnevaccinationsprogrammet, og at dem der er opstartet vaccinationen, indholdende hepatitis B, får tilbud om at færdiggøre dette.

 

 

Nyeste undersøgelser vedr. evt bivirkninger ved Hpv vaccinen, viser at der ikke er sammenhæng mellem hpv vaccinen og de tilfælde der er kædet sammen med hpv vaccinen. evt. yderligere information ; 

http://www.ssi.dk/Vaccination/Boernevaccination/Sporgsmal%20og%20svar/Om%20HPV-vaccination.aspx


Rejsevaccinationer

 

OBS!

Hepatitis A- Vaccine er i restordre hos SSI. SSI har meddelt, at de forventer at være leveringsdygtige igen til efteråret 2017

Vi vil her på siden gøre opmærksom på, hvornår vi igen kan tilbyde vaccine mod Hepatitis A.

Alternativt kan vi tilbyde en blandingsvaccine mod henholdsvis hepatitis A samt hepatitis B.(twinrix). Denne vaccine skal gives af tre omgange, for at have livslang effekt.  Ring til klinikken, hvis man ønsker yderligere information om twinrix vaccinen.Vi tilbyder rådgivning og vaccination i forbindelse med udlandsrejser i henhold til retningslinierne fra Statens Seruminstitut incl. gul feber vaccination. Sygesikringen honorerer ikke sådanne ydelser, da det er en privat sag, hvortil/hvorfor/hvornår man vil rejse – vaccinationspriserner er derfor inklusiv vaccinationshonoraret.

Vaccinationsanbefalingerne er afhængige af rejsens varighed og rejsens type, det vil sige om rejsen indebærer særlige risici. Der skal altid foretages en konkret risikovurdering i forhold til den enkelte rejsende, hvilket gøres på en rejsemedicinsk klinik eller hos den praktiserende læge.

http://www.ssi.dk/rejser/

 

Vaccination

Antal doser

Varighed

Difteri-Tetanus

1

10 år

Hepatitis B (Engerix)

2+1

1/2 år + Livsvarigt

Gammaglubulin (2 ml)

1

2. mdr

Gul feber

1

Livsvarigt

Hepatitis A (Havrix 1440)

1+1

1 år + Livsvarigt

Japansk hjernehindebetændelse

2+1

1 år + 3 pr

Meningokok- meningitis (A+C)

1

3 år

Pneumokok (lungebetændelse)

1

Min. 5 år

Rabies (hundegalskab)

3+1

1 år + 5 år

Twinrix (Hepatitis A + B)

2+1

1/2 år + 20/10 år

Tyfus

1

3 år

Østeuropæisk hjerbetændelse

2+1

1 år + 3 å

Influenzavacciner;

Se vigtig information på oplagstavlen

Influenzavaccine beskytter kun mod influenza og kun med ca. 70% sikkerhed. Skulle man alligevel blive udsat for influenza, bliver sygdommen gerne mildere end sædvanlig.

Vi  anbefaler at alle patienter med astma, kronisk bronkitis, dårligt hjerte eller er svækket af anden sygdom bliver vaccineret mod influenza. Vi vil gøre opmærksom på, at man kan pådrage sig andre virusinfektioner, som ligner influenza til forveksling, men hvor influenzavaccinen ikke har nogen effekt. Disse virusinfektioner plejer dog ikke at være så alvorlige, som en rigtig influenza.

Der tilbydes gratis influenzavaccination til ældre og kronisk syge patienter.               

Hvem anbefales vaccination mod influenza?

 

Du har øget risiko for at blive alvorligt syg af influenza, hvis du er ældre, har bestemte sygdomme, er svært overvægtig eller gravid. Sundhedsstyrelsen anbefaler, du bliver vaccineret, hvis du:

-Er 65 år eller derover

-Har en kronisk sygdom 

-Er svært overvægtig med BMI over 40

-Er gravid og mere end 12 uger henne.

 Tilhører du en af de ovennævnte grupper, eller er du førtidspensionist, kan du få vaccinationen gratis fra den 1. oktober og året ud. Vaccinationen er dog gratis for gravide, der er mere end 12 uger henne, samt for personer med immundefekt og deres husstandskontakter, i perioden 1. oktober 2016 til og med udgangen af februar 2017. Det er stadig muligt at blive vaccineret mod influenza før og efter de nævnte tidspunkter, men i så fald er det ikke længere gratis.

 

Pneumokokvaccine/ vaccination mod lungebetændelse;

Bakterien pneumokokker er en af de hyppigste årsager til lungebetændelse i Danmark.

Sundhedsstyrelsen anbefaler af patienter med betydende KOL (mange symptomer i hverdagen og ofte med en nedsat lungefunktion til under havdelen af det normale) tilbydes vaccination med Prevenar og 2-3 måneder senere med Pneumovax. Denne anbefaling beror på, at man forventer at en vaccination med begge vacciner kan nedsætte risikoen for at få en pneumokok-lungebetændelse med 20-25 procent.

Bestil tid hos lægen, hvis du vil du vil høre mere om denne vaccinevaccine1.jpg


Lægerne Solrød Center   |   Solrød Center 9, 1.tv   |   2680 Solrød Strand   |   Tlf 56 14 36 10   |   Fax 56143759
administration